Duşa Kabinde Oluşan Kireçler Nasıl Temizlenir

Duşa Kabinde Oluşan Kireçler Nasıl Temizlenir
30.04.2018
503

Uzun süren kullanılıp temizlenmeyen duşa kabin camlarında ve plastiklerinde sararmalar, küflenmeler meydana gelmektedir. Camlar da su ve kireç lekeleri oluşur. Duşa kabini sık temizlemekle oluşacak lekelerin önüne geçilir.

Camın güzelce kurulanmaması lekelere sebep olur, duştan çıktıktan sonra kurulanan camla leke oluşumunun önüne geçer. Duşa kabin temizlenirken ağır kimyasal içeren tuz ruhu gibi ürünler kullanmak sağlığınıza zarar vermektedir. Bu nedenle tuz ruhu kullanmak sakıncalıdır.

Duşa Kabin Nasıl Temizlenir?

Duşa kabini temizlemek: Duşa kabini temizlemek için kireç sökücü sprey kullanılmalıdır. Kireçli olan bölgeye kireç sökücü sprey sıkılarak bir müddet beklenir. Bekledikten sonra bulaşık teli yardımıyla kireçler ovularak temizlenir.

Duşa kabin camını temizlemek: Duşa kabin camını temizlerken kireç sökücü sprey kullanılarak aynı şekilde cam bulaşık teliyle ovularak temizlenir. Ardında camlar güzelce durulanır, son olarak camlarda leke kalmaması için, cam kurulanır. Kimyasal ürünler tercih etmek yerine doğal yöntemlerle temizlemek için; Beyaz sirke ve karbonatlı bir karışım hazırlanır. Hazırlanan bu karışım bir sünger yardımıyla cama sürülerek 15-20 dakika beklenir ve bol suyla durulanır, leke kalmaması için son olarak kurulanır.

Duş başlığını temizlemek: İlk olarak duş başlığının parçaları ayrılır, parçalarına ayrıldıktan sonra bir kovaya sirkeli su hazırlanır. Hazırlanan bu suyun içine ayrılan parçalar konulur ve bir süre beklenir, kirecin temizlendiği gözükecektir. Eğer yeterince kirecin sökülmediği düşünülürse sirkeli suda parçalar kaynatılabilir. Bu işlemden sonra tıkanıklığın geçmediği düşünülürse bir kürdan yardımıyla tıkalı olan delikler açılır. Sirkeli suda bekletildiği için kürdan delikleri açmak oldukça kolay olur. Duş başlığı ne kadar temizlenirse temizlensin duş kullanıldığı sürece kireç oluşacaktır. Duş başlığını sıklıkla temizlemek içiniz kolaylaşmasını sağlar.

Banyo bataryasını temizlemek: Banyo bataryasını temizlemek için soda ve sirkeli su karışımı hazırlanır. Hazırlanan bu karışıma sünger batırılıp batarya ovularak temizlenir ardından durulanır ve kurulanır. Ya da batarya temizliğinde kullanılmak için üretilen kimyasal ürün kullanılır. Aynı şekilde batarya ya sıkılarak sünger yardımıyla ovulur, ardında bol suyla durulanır, son olarak su lekesi kalmaması için kurulanır.

Whatsapp
Günaydın Temizlik
Günaydın Temizlik
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
porno