İnşaat sonrası temizlik, yeni yapılmış bir eve taşınma heyecanını ortaya koyar. Fakat taşınırken bilmeniz gereken bazı önemli kurallar var ki, bunlarda detaylı bir temizlik sizleri bekliyor. Bu temizlik, her ne kadar yorucu olsa bile, herhangi bir temizlik firması ile anlaşma sağladığınızda sizlere fazlasıyla yardımcı olacaklardır. Fakat sizler eğer kendiniz yapacaksanız, bir o kadar basit, ve yine bir o kadar da zahmetsiz olarak yapmanız mümkündür.
İlk etapta inşaat sonrası temizlik, sizlerin gözünü korkutmasın. Bu temizlik, mutlaka yapılması gerekenler arasındadır. Örneğin zemindeki inatçı lekeler, moloz yığınları, banyoda oluşan tozlar ve daha fazlası. Peki bunlarla nasıl başa çıkarız ? Bunun en kolay çözümü hangi yolu izlemekten geçiyor, isterseniz bunlarla ilgili konuşalım.
İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır? Nereden Başlamalıyım?
- İlk önce temizlenecek alanda yüzeysel olarak kalabalıktan kurtulmayı deneyin. Bunlar, kartonlar, molozlar, çöp niteliği taşıyacak ne varsa tamamını ortadan kaldırın ki, temizlik gözünüzde dağ gibi büyüyüp gitmesin.
- Aslında yukarıda ilk olarak açıklamış olduğumuz maddede, yerdeki çöpler ve pisliklerden kurtulmanızı söyledik. Siz bunları yaparken ne yazık ki ortalığı biraz fazla toz kaplayabilir. Hemen bu tozlardan kurtulmayı denemelisiniz.
- İnşaat sonrası temizlik, gerek boyalar olsun, gerek tinerle çıkarmak zorunda olduğunuz bazı alanlar olsun bunlara yönelmeniz gerekmektedir. Çünkü bu alanlardan çıkan pislikler de yerlere dökülmüş olacaktır ve daha sonradan sizler bir duvarı sildikten sonra, boya çıkarmak için tekrar duvarla alakalı bir işleminiz kalmamış olacaktır.
- Banyolarda bulunan fayanslar, inşaat sonrası temizlik için biraz göze çok zahmetli gibi gelmiş olabilir. Fakat bunun için sizler doğru deterjan ve kimyasal malzemeleri kullanırsanız eğer, hiç zahmetsiz bir şekilde bu işi yapmış olacaksınız. Banyo dolabı, küvet, ayna ve klozet içi sırasıyla cif kullanılarak veya gerekli uygun temizlik malzemeleri ile kolaylıkla ortadan kalkmış olacaktır.
- Pencerelerde eğer etiketler hala duruyorsa, bunu güneş ışığı görmeden hemen müdahale etmeniz gerekmektedir. Aşırı güneş ısısı ile birlikte etiket temasa daha da yapışarak, çıkması zor bir hal alabilir.
- Tuvaleti baştan aşağı yıkayarak, tuvalet taşı veya klozetin içini temizleyin.
- Vestiyer içini ve üstünü detaylı olarak silip, yüzeyini de temizleyin. Ayrıca mutfak dolabı içleri, yüzü ve zemini temizleyebilirsiniz.
- Bütün bu işlemler bittikten sonra artık yerdeki tozu alıp, sildikten sonra gönül rahatlığı ile evinizde oturabilirsiniz.
Bütün bunları yapmak ne yazık ki evet biraz zahmetli görünüyor. Günaydın temizlik hizmetleri, sizlere inşaat sonrası temizlik ve diğer tüm temizlik alanlarında kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda, güler yüzlü personellerini bu işler üzerinde bilinçli olarak çalıştırıp, siz değerli müşterilerimize sadece kontrol etmesi kalacaktır.