Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır

Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır
01.04.2018
934

Mutfak temizlikte, önemli kısımlardan biridir. Buzdolabı gıdaları sakladığı için, buzdolabı temizliğini aksatmamak gerekir. Sağlığa zararlı gıdalar tüketilir, bu da sağlığı olumsuz etkileyerek hastalıklara neden olabilir. Bazen buzdolabının kirlendiği, kötü kokular geldiğinde anlaşılır, kokular bütün dolaba yayılır.

Buzdolabında ki besinlere, sinebilir. Kötü koku sinen gıdalar bir daha tüketilmez. Bunun içinde en az ayda 1 defa temizlemek, temiz kullanmak gereklidir.

Ankara temizlik şirketleri ev temizliği konusunda alacağınız destekte mutfaktaki tüm detaylı temizliği uygun fiyatlara temizlik hizmeti alarak yaptırabilmeniz mümkün.

Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır? Aşamaları Nelerdir?

Buzdolabındaki çöpleri atmak: Temizliğe başlamadan öne buzdolabının fişini çekmek gerekir. Daha sonra buzdolabının içini boşaltarak temizliğe başlanır. Son kullanma tarihi geçmiş gıdalar, çürüyen meyve ve sebzeler boşaltılarak çöpe atılır. Bütün raflar boşaltıldıktan sonra, çıkabilen raflar, yumurta rafları çıkartılarak buzdolabı temizliğine geçilir.

Buzdolabının raflarını temizlemek: Buzdolabından çıkan rafları, bulaşık süngerine sıvı bulaşık deterjanından az miktarda sıkarak raflar iyice sabunlanır. Sonra bol suyla durulanarak raflar deterjandan güzelce arındırılarak mikro fiber bez ile silinerek kurulanır. Rafların güzel bir şekilde kuruduğundan emin olmadan buzdolabına yerleştirmemek gerekir.

Buzdolabının içini temizlemek: Tamamen boşalan buzdolabının içi için, sirkeli su karışımı hazırlanır. Kovaya biraz su koyularak içine bir miktar sirke ve bir miktar da karbonat koyulur. Sünger yardımı ile buzdolabının her köşesi güzelce silinir. Buzdolabını karbonatlı sünger ile sildikten sonra durulamaya geçilir. Islak bir bez yardımıyla dolap durulanarak, ardından leke kalmaması için kurulanır. Buzdolabı dondurucusunun temizliği aynı şekilde silinerek durulanır.

Buzdolabının lastiklerini temizlemek: Buzdolabındaki kirler gibi lastikleri de zamanla kir tutabilir. Bu kirlerden kurtulmak için, ıslatıp üzerine biraz karbonat dökülen diş fırçasıyla buzdolabı lastiklerinin her yeri iyice ovularak temizlenir. Ardından lastikler ıslak ve suyu sıkılmış bir bezle silinir.

Buzdolabının dışını temizlemek: Süngere dökülen bulaşık deterjanı ile buzdolabının dışı, yan tarafları, alt kısımları güzelce silinir. Daha sonra nemli bir bez ile silinerek ardından kuru bir bez ile güzelce kurulanır. Kurulanmayan dolabın dışında su lekesi kalabilir, bu yüzden kurulamak şarttır. Temizlik bittikten sonra raflar yerlerine takılarak buzdolabının içi düzenlenir. Ardından buzdolabından çıkartılan gıdalar tek tek temizlenen buzdolabına yerleştirilir.

Whatsapp
Günaydın Temizlik
Günaydın Temizlik
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
porno